Yardım Çağrısı Karşılıksız Kalmadı

Yardım Çağrısı Karşılıksız Kalmadı

Kırıkkale, Türk Kızılay şubesi her hafta düzenli bir şekilde sürdürdüğü hane ziyaretleri Kırıkkale halkı tarafından takdirle karşılanıyor.

A+ A-

Kırıkkale, Türk Kızılay şubesi her hafta düzenli bir şekilde sürdürdüğü hane ziyaretleri Kırıkkale halkı tarafından takdirle karşılanıyor. Bu kez yardım çağrısı Türk Kızılay Kırıkkale şube başkanı Mutafa İşler’ in telefonuna gelen bir mesajla duyuldu. Mesajı yollayan bir kardeşimizin yardımına Kızılay’ın fedakâr merhametli gönüllüleri koştu.

 

BAŞKAN İŞLERİN TELEFONUNA GELEN MESAJ:

 

‘’ Hayırlı akşamlar Mustafa bey ben ... yardımınıza ihtiyacım var eşim 2017 de fabrikada yanarak iş kazası geçirdi yeni malulen emekli oldu 3 çocuğum var evim çok rutubetli oturulacak şekilde değil çocuklarım sürekli hasta hepsi astım bronşit.  Markete borcum var 3 çocuk okuyor daha iyi eve taşınamıyorum 200 tl elektrik borcum var taksite bölündü evde çok yoğun fare var zehir koyuyorum ama bitmek bilmiyor çocuklarım için sağlıklı eve taşınamadığım için çok üzülüyorum markete yüklü ödemem oluyor her ay maaş alınca hepsi markete gidip tekrar borcum oluyor o yüzden taşıyamıyorum. Markete 2000 TL borcum var ve kanepe ve çocuklara bazaya ihtiyacım var en azından market borcumun yarısını giderebilir misiniz önce Allah c.c den sonra sizden yardım istiyorum ’’

 

BİR ŞEYLER YAPMALIYIZ DİYEREK AYRILDIK

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Türk Kızılay Kırıkkale şube başkanı Mustafa İşler :‘’ Bu mesajdı bugün bizi 75. yıl Ortaokulunun pırlanta çocuklarıyla yollara düşüren. Yola çıkmıştık ancak adresi bir türlü bulamıyorduk. O market senin bu cadde benim, kardeşini ara kendisini ara derken o sokağa gitmiştik. Karşıda kırk kırk beş yaşlarında bir adam bizi bekliyordu. Hafif topallıyordu........nün beyi siz misiniz dedim evet dedi.  Arabamıza aldık ve eve yürüdük. Kendi kendime birazda bozulmuştum düzgün adres vermemişler diye. Ve içeri girdik içerden sanki buhar çıkıyor gibiydi daha girişte duvarın sıvaları kavlamıştı. Odaya girdik üç açık kanepe üzerlerinde üç yastık oturacak yer dahi yoktu. Kanepenin birini düzelttik, diğerleri kırık olduğu için düzelmiyordu. Biz kocasıyla tanışırken hanımı içeri girdi. Başkanım çok özür dilerim geç kaldım, size yetişmek için yolda birin den üç tl para istedim onunla dolmuş binip geldim. Kusura bakmayın diyordu. Anlatmaya başladı şair gibi şiir gibi hak aşığı halk ozanı gibi anlatıyordu dertlerini. İş kazasında yanan kocasından, montu büyük olduğu için dalga geçilen kızından bahsediyordu. Bir taraftan ağlıyordu bizde ağlamamak için dudaklarımızı, avurdumu dilimi ısırıyordum fakat gözyaşları ihtiyarsız akıyor iki kelimeyi söylüyor üçüncüsünde zorlanıyordum . Bu arada oğluyla konuşmaya çalıştım lise sondaki delikanlının saçlarına aklar düşmeye başlamıştı. Epey dertleştik. Evlerini değiştirmemiz, çocuklara kıyafet vermemiz, borçlarını ödeyip rahatlamalarını sağlamamız gerekiyordu. Bunlara dair bir şeyler söyledik ve vedalaşıp ayrıldık. Tüm öğrenciler hepimiz bir şeyler yapmalıyız diyerek ayrıldık.’’

 

 

ÇAĞRILAR KARŞILIKSIZ KALMADI

 

 Türk Kızılay Kırıkkale şube başkanı Mustafa İŞLER yapılan çağrılar sonrası Kırıkkale’nin merhametli Kızılay gönüllüleri yardım elini uzattı. Başkan İŞLER yapılan yardım ile ilgili yaşadığı o güzel olayı anlattı.  ‘’ Öğleden sonra aklım o ailede hızlı hızlı Zafer caddesinde yürürken arkamdan bir ses geliyordu. Biri Mustafa abi ,Mustafa abi diye ısrarla bağırıyordu. Sağa sola baktım tanıdık kimse göremedim, devam edecekken birde baktım. Epeydir görmediğim adını açıklamasını  istemeyen ..... abi , nasılsın iyi misin, derken haydi Kızılay’a geçelim dedim, hemen durumdan bahsetmeye başladım. O da benim de derdim var  bana da yardım edin dediyse de ben ısrarla evin perişanlığından bahsettim. Konuşurken abimiz önce aylık yardım edeyim dedi sonra çıkardı 1000 TL verdi 1000 TL daha vereceğim unutturma dedi inşallah.  Ve daha nice güzel kalpli insanlarımızın yaptığı yardımlar mutluluk göz yaşları döktürdü.

 

VE MUTLU SON

 

Başkan İŞLER  ‘’ Allah şükrediyoruz ki iyi ki Kırıkkale’mizin merhametli kızılay gönüllülerimiz var.  Market borcunu ödeyemediği için bunalıma düşen ailemizin 1750 TL market borcunu kapattık,  rahatça peşin alışverişini yapacak.  Artık  ailemizin yüzü gülüyor bizlere ve Kırıkkale’nin merhametli gönüllülerine çok teşekkür ediyorlar.


Bu haber toplam 1394 defa okunmuştur